YSK verilerini açıkladı! İşte İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AKP'li Binali Yıldırım arasındaki oy farkını açıkladı. Öztrak, "İstanbul'la ilgili sabah elimize gelen rakamlar: 17 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiştir. 119 bin 652 oy sayılmıştır. AKP'ye 2 bin 184 oy, 785 oy İmamoğlu'na yazılmıştır. 18 bin 742 dir aradaki fark. Bu farkın kapanmayacağı ortadır." dedi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonrası açıklama yaptı.

Öztrak şunları söyledi:

"Şu anda yapılanlar hukuki değildir. İtirazlar da etik değildir. Sayma sürecinin yeniden başlatılması, milletimizin oyunun namusunu saldırıya açık hale getirir. Seçim kurullarına polislerin gönderilmesi kabul edilemez, soruşturma başlatılması kabul edilemez. Sandıktaki oylarla İçişleri Bakanlığı'nın ne ilgisi var.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın oradaki seçimleri iptal talebi işlerin nereye gittiğini göstermektedir. İl seçim kurulu uygun görmemiştir. Ama kafalarda böyle bir senaryo yazılmaya başlanmıştır. İstedikleri oyu alamayacaklarını anlayanlar, şimdi seçimi çalmaya niyetlendiklerini gösterir.

Dün Dolmabahçe'de ne toplantısı yapılmıştır? Planlanmış bir senaryo seçim ertesi uygulamaya konmuştur. FETÖ'nün siyasi ayağı şimdi düğmeye basmıştır. Bir yandan seçim sonuçları üzerinde şaibe algısı yaratarak itibarsızlaştırmak, bir yandan masa başında milletin iradesini çalmaktır. Biz bunu 7 Haziran sonrası bir kez daha yaşamıştık. Bu film demokrasimize kurulmaya çalışılan bir kumpastır.

Genel Başkanımızla, seçilmiş belediye başkanlarımızla, örgütümüzle, gönüllülerimizle oylara sahip çıkmak için canla başla mücadele edeceğiz. Sandıktan çıkan milletin iradesini masa başında birilerinin kumpaslarla değiştirmesine izin veremeyiz.

Seçilmiş belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, gönüllülerimizle milletin oylarına sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İstanbul'la ilgili sabah elimize gelen rakamlar: 17 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiştir. 119 bin 652 oy sayılmıştır. AKP'ye 2 bin 184 oy, 785 oy İmamoğlu'na yazılmıştır. 18 bin 742 dir aradaki fark. Bu farkın kapanmayacağı ortadır."

ulusal.com.tr

AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan seçim iptal başvurusunun reddi sonrası açıklamalar Gündem AKP'nin 'seçimler iptal edilsin' talebi reddedildi Gündem İstanbul'da Beylikdüzü ve Şişli'de geçersiz oylar yeniden sayılacak Gündem AKP'li Mehmet Muş'tan sert CHP açıklaması Gündem