Şişecam grevinde önemli gelişme!

Şişecam grevinde bu kez de Çalışma Bakanlığı devreye girdi, işçi ve işveren taraflarına çağrı yaptı. Kristal-İş Sendikası ve Şişecam yönetimi 7 Temmuz'da biraraya gelecek.

Abone ol

Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenen Şişecam grevinde önemli bir gelişme yaşandı. İşçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı temsilcileri, grevi yeniden görüşme kararı aldı.

Bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devreye girdi. Çalışma Bakanlğı, taraflar arasında anlaşmanın sağlanması için, bakanlık müsteşarı Ahmet Erdem'i arabulucu olarak atadı. Buna göre Kristal-İş Sendikası, Şişecam yönetimi ve bakanlık temsilcileri yeniden pazarlık masasına oturacak. Kritik görüşme 7 temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda olacak.

5 bin 800 cam işçisinin gözü kulağı bu görüşmede. Çünkü işçilerin ücret zammı talebi kabul edilirse, taraflar anlaşabilir ve grev sona erebilir. İşçinin talebi kabul edilmezse de grev süreci devam edebilir.

5 bin 800 cam işçisi, Şişecam'ın Türkiye genelindeki 10 fabrikasında greve çıkmıştı. Hükümet ise grevi, genel sağlığı ve milli güvenliği bozduğu gerekçesiyle 60 gün ertelemişti.

Haber: Hatice Kara

ulusalkanal.com.tr

Ramazan'ın en ağır zammı Ekonomi İşçilerin direnişi jandarmaya geri adım attırdı Ekonomi Yargıtay'dan elektrik abonelerine kötü haber Ekonomi Bir grev daha başladı! Ekonomi