2021 yılı bütçesi Genel Kurul'a geldi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay bütçede üretimin yerini vurguladı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 2021 yılı bütçesi görüşmeleri Genel Kurul’da başladı. Siyasi partiler, Genel Kurul’da bütçeye ilişkin konuşmalar yaptı. Sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bütçenin üretim ve verimlilik odaklı sürdürülebilir bir büyümenin tesisi olacağını vurguladı.

Abone ol

2021 yılı bütçesinin 12 günlük Genel Kurul maratonu başladı.

27 Kasım’da Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 2021 yılı bütçesi Genel Kurul'a geldi. Kanun teklifinde bütçe açığının 245 milyar lira olması planlandı. Bütçeden en büyük payı 211 milyar lira ile Milli Eğitim Bakanlığı aldı.

16 maddeden oluşan 2021 yılı bütçe kanun teklifinin tümü üzerinde siyasi partiler adına konuşmalar yapıldı. Genel Kurul’da sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 yılı bütçesinde üretimin yerini vurguladı.

Oktay, sunumunda istihdama yönelik teşvikler yapılacağını da belirtti.

Muhalefet partileri ise 2021 yılı bütçesinin Türkiye’nin sorunlarını çözmeden uzak olduğunu iddia etti. İyi Parti ise Genel Kurul’da erken seçim talebini yineledi.

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından 8 Aralık Salı günü Meclis ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçeleri ele alınacak. Görüşmeler Pazar günü dâhil kesintisiz 12 gün sürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB'ye sağduyu çağrısı: ''AB içine düştüğü stratejik körlükten bir an önce kurtulmalı'' Gündem Maide Anne Kovid-19 oldu: ''Düşmanlarım sevinmesin, görevimi tamamlamadan asla ölmeyeceğim'' Gündem Türkiye'nin 7 Aralık Kovid-19 bilançosu: 203 vefat, 32 bin 137 yeni vaka Gündem Irak'ın kuzeyinde 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem