IŞİD'liler Bylock kullanmış

Bingöl’de yakalanan iki IŞİD'li teröristin FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan teröristlerin FETÖ üyeleriyle iletişim kurmak için bu uygulamayı kullandığı belirtiliyor.

Abone ol

Geçen hafta düzenlenen 29 ildeki eş zamanlı operasyonlarla Bingöl'de gözaltına alınan iki IŞİD'linin ByLock kullandığı belirlendi. Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme programını kullanan IŞİD'lilerin Suriye ile Gaziantep arasındaki terörist sevkiyatında da rol aldığı tespit edildi.

İsimleri soruşturmanın güvenliği için gizlenen R.H ve S.Ş'nin delillerde ByLock'u aktif olarak kullandığı görüldü.

IŞİD'in iletişimde bir çok haberleşme ağını kullandığı, gizli yazışmalar için ise özel bir programı tercih ettiği biliniyor. Bu iki IŞİD'linin ByLock'u FETÖ üyeleriyle irtibat kurmak için kullandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Gözaltındakilerden birinin Fethullahçı Terör Örgütü'ne hizmet eden sosyal medyadaki sayfaları beğenmesi ise dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Hollanda, FETÖ'ye kucak açtı: Firarilerin 18 ay ülkede kalmalarına izin verildi Gündem Referandum takvimi açıklandı (Nerede oy kullanacağım - oy kullanma yeri öğrenme) Gündem CHP genel merkezine zırhlı güvenlik Gündem Aksu'da eşini öldürdü, çocuklarını zehirledi, intihar etti - Antalya haberleri Gündem