Orgeneral Akar, ABD Genelkurmay Başkanı ile görüştü

ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford bugün Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bir araya geldi. Görüşmelerde Suriye ve Irak’taki gelişmeler, İran Suudi Arabistan gerginliği ve IŞİD’le mücadele ele alındı. Türkiye Rusya krizi ve PYD’nin Azez Cerablus hattına yönelik girişimleri de masadaki konular arasındaydı

Abone ol

Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler, İran Suudi Arabistan gerginliği, Türkiye ve Rusya arasındaki kriz ve IŞİD’le mücadele. ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford ajandasındaki bu konularla Ankara’ya geldi.

Dunford’un ilk durağı Genelkurmay Karargahı oldu. ABD’li general saat 10’da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüştü.

Dunford ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

Görüşmelerde Türkiye’nin güvenli bölge talep ettiği Azez Cerablus hattına yönelik PYD girişimlerinin de ele alındığı belirtiliyor.

ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'un İncirlik üssüne gitmesi ve Suriye’de IŞİD’e yönelik yapılan hava operasyonları hakkında da bilgi alacağı öne sürülüyor.

Dunford'un ziyareti 23 Ocak'ta İstanbul'u ziyaret edecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan öncesinde kritik bir öneme sahip.

Alçak saldırı: 1 asker şehit! Gündem HGS ceza bildiriminde yeni dönem Gündem Cuma günleri mesai saatleri nasıl olacak? Gündem Türk güvenlik güçlerinden uluslararası sularda bir ilk Gündem