Çin'den dev tatbikat

Çin, Doğu Çin Denizi’nde düzenlediği dev tatbikatla Amerika ve Japonya’ya meydan okudu. Gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikata binden fazla savaş gemisi ve onlarca savaş uçağı katıldı. Füze fırlatma sistemlerinin de yer aldığı tatbikat sırasında, çok sayıda füze, top mermisi ve bomba kullanıldı.

Abone ol

Asya-Pasifik bölgesinde gerilim yükseliyor. Çin Amerika ve Japonya ile ihtilaflı olduğu Doğu Çin Denizi’nde "gerçek mermilerle" dev bir tatbikat düzenledi.

Şinhua haber ajansının Çin askeri kaynaklarından aktardığı habere göre tatbikata binden fazla savaş gemisi ve onlarca savaş uçağı katıldı.

Füze fırlatma sistemlerinin de yer aldığı tatbikat sırasında, çok sayıda füze, top mermisi ve bomba kullanıldı.

Bu tatbikat, son iki ay içinde gerçekleştirilen üçüncü büyük tatbikat oldu. Diğer iki tatbikat Ağustos ayı başında Güney Çin Denizi'nde, Temmuz ayında da Sarı Deniz'de yapılmıştı.

Çin Savunma Bakanlığı, Çin ve Malezya arasında Eylül ayında bir askeri tatbikat yapılacağını ve tatbikatta yine gerçek mermilerin kullanılacağını açıkladı.

Temmuz ayında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey tarafından açıklanan güvenlik ve savunma stratejisinde Çin, "Asya-Pasifik bölgesinde gerilimlere neden olmakla" suçlanmıştı. Çin, Güney Çin Denizi ve Doğu Çin Denizi'ndeki bazı adaların egemenliği konusunda Amerika ve Japonya ile sorunlar yaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan Suriye'ye yeni üs Dünya Eski büyükelçi yaptırım istedi Dünya Akdeniz'de tsunami riski Dünya Vietnam’da en az 18 bin mahkuma af Dünya