Askeri yetkililer cemevindeki şehit cenazesine katılmadı mı? TSK'dan açıklama

Askeri yetkililerin cemevindeki şehit cenazesine katılmadığı iddiaları ile ilgili Genelkurmay'dan açıklama yapıldı. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı. Özkürkçü, “TSK hiçbir evladınızı Türk, Çerkez, Boşnak, Kürt, Alevi, Sünni, gayri Müslim olarak görmez. Hepsi Mehmetçiktir” denildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, "askeri yetkililer cemevindeki şehit cenazelerine katılmıyor" iddialarına yanıt verdi.

İddialar son olarak, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan astsubay Kenan Ceylan'ın Tokat'taki cenaze töreni ile gündeme getirilmişti.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, bu iddianın gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Soruları yanıtlayan Özkürkçü, askeri yetililerin 17 Ağustos'ta Zile'de yapılan törene katıldığını söyledi. Özkürkçü, şehit astsubay Kenan Ceylan için ilk törenin 11.30'da cemevinde, ikinci törenin ise 12.45'te Hükümet Konağı önünde yapıldığını, askeri yetkililerin iki törene de katıldığını belirtti.

Tuğgeneral Özkürkçü, Orgeneral Necdet Özel ve Orgeneral Hulusi Akar'ın devir teslim töreninde yaptıkları "laik devlet" vurgusuna dikkat çekti.

"Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir etnik köken ve mezhebe dayanmayan yapısı ile ülkemize hizmet etmekte ve bunu millî ordu olmanın vazgeçilmez bir öğesi olarak görmektedir. TSK olarak bizler hiçbir evladımızı Türk, Çerkez, Boşnak, Kürt, Alevi, Sünni, gayri Müslim olarak görmeyiz, görülmesine de asla müsamaha etmeyiz. Hepsi Mehmetçiktir ve gözümüzde gönlümüzde değerleri birdir."

ulusalkanal.com.tr

Umuda yolculukta ölümü göze alıyorlar Gündem Teröristler yol kesip araçları yaktı Gündem Hulusi Akar'dan Zafer Bayramı mesajı Gündem Şehit ailelerine: Sabır acı ama meyvesi tatlı Gündem