Ailesi vefat haberini Engin Cezzar toprağa verildikten sonra duyurdu

Türk Tiyatrosu'nun Keşanlı Ali'si Engin Cezzar hayatını kaybetti. Sanatçının vasiyeti üzerine cenaze töreni düzenlenmedi. Ailesi vefat haberini Engin Cezzar toprağa verildikten sonra duyurdu.

Abone ol

Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden oyuncu Engin Cezzar İstanbul'da hayatını kaybetti.

82 yaşındaki sanatçı "Keşanlı Ali" denince akla ilk gelen isimlerdendi... Hafızalara bu rolüyle kazınmıştı.

Engin Cezzar henüz 24 yaşındayken Hamlet'i oynamış, dünyada Hamlet'i canlandıran en genç oyuncu ünvanını almıştı.

Yıllar evvel “İnsanlar ben defnedildikten sonra haberdar olsun” diyen sanatçının vasiyeti üzerine cenaze töreni düzenlenmedi.

Ailesi ve yakınları dışında kimsenin haberi olmadan defnedilen Cezzar için gazetelere vefat ilanı verildi. Gülriz Sururi eşi için yayınladığı ilanda “Engin Cezzar dünyamızdaki yolculuğunu tamamladı. Dilediği gibi dün toprağa karıştı” ifadelerini kullandı.

Cezzar'ın ölümü, sanat dünyası ve sevenlerini arasında büyük üzüntüye neden oldu. Ayşegül Aldinç, Ayşenil Şamlıoğlu, Gani Müjde, Belma Canciğer ve daha bir çok isim sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla üzüntülerini dile getirdiler.

ulusalkanal.com.tr

Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği Kültür Sanat 12. Çambaşı Yayla Festivali Kültür Sanat Milas'ta inşaat alanında yapılan kazı çalışması Kültür Sanat Yedigöller kışın da turistlerin gözdesi Kültür Sanat