16 yaşındaki Ceren Bağış için yardım kampanyası başlatıldı

16 yaşındaki Ceren Bağış, Mardin'de yaşıyor, halk arasında "tavuk karası" olarak bilinen gece körlüğü hastalığı nedeniyle bir gözü yüzde 1 diğeri yüzde 5 görebiliyor. Kök hücre nakli ameliyatı sonrası daha iyi görme şansı var. Bunun için desteğe ihtiyacı var. Ceren Bağış, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Abone ol

16 yaşındaki Ceren Bağış Mardin'in Artuklu ilçesinin Ortaköy Mahallesi'nde yaşıyor. Henüz bir yaşındayken inşaat işçisi olan babasını kaybetti. Ceren Bağış'ın görme kaybını, okula başladığında öğretmeni fark etti.

Tek başına işlerini halledemiyor. Gece körlüğü hastalığı nedeniyle bir gözü yüzde 99 diğer gözünde ise yüzde 95 görme kaybı var.

Birçok hastaneye başvurdu. Yaşı ilerledikçe görme kaybı arttı. Tek başına bir yere gidemez oldu. 16 yaşındaki Ceren, kararan dünyasını yeniden aydınlatmak için kök hücre nakli olmak istiyor. Bunun içinde desteğe ihtiyacı var.

Ceren'in tedavi giderlerinin karşılanması için yardım kampanyası başlatıldı.

Yaşıtları gibi okula gitmek istiyor. Kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

ulusal.com.tr

Uzaktan eğitim çilesi: Muş'un köylerindeki öğrenciler uzaktan eğitime erişemiyor Yurt Menemen'de seçim günü Yurt Hazan mevsiminin son demleri Yurt Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "Türkiye'de bir deprem komisyonu kurulması gerekiyor" Yurt