BM: 65,3 milyon kişi ülkesinden uzakta yaşıyor

Birleşmiş Milletler, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde açıkladığı raporda mülteci sayısının rekor seviyeye ulaştığını duyurdu. Açıklamada dünya genelinde yerinden edilen toplam kişi sayısının 65,3 milyon olduğu belirtildi. Mültecilere hukuki destek sağlamak için de yeni girişimler var.

Abone ol

Bugün 20 Haziran Dünya Mülteciler günü.

Birleşmiş Milletler, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde açıkladığı raporda mülteci sayısının rekor seviyeye ulaştığına dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, Dünya genelinde yerinden edilen toplam kişi sayısı 65,3 milyona ulaştığı vurgulandı.

Öte yandan, Türkiye Barolar Birliği ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, mültecilere hukuki koruma sağlamak için işbirliği anlaşması imzaladı.

İmza töreninde söz alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, mültecilerin ve sığınmacıların durumunu görünür kılmak istediklerini ifade etti.

Mutabakat zaptında, mülteciler ve vatansız kişilerin hukuki olarak korunmasına yönelik uygulamaların desteklenmesi yer alıyor.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde bir açıklama da CHP’den geldi. Genel Merkez’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Avrupa Birliği ve AKP hükümeti arasında süren mülteci pazarlığını "devletler arası insan ticareti" olarak adlandırdı.

ulusalkanal.com.tr

Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı Gündem Lice'ye asker ve polis sevkiyatı Gündem Mehmet Perinçek, Ermeni iddialarını Russia Today'de anlattı Gündem Zehir yüklü gemi Türkiye'de Gündem