Toplanan ürün halka dağıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarım arazilerinde üretim başladı. 250 dönüm alanda sebze, 500 dönüm alanda ise patates ekimi yapılıyor. Toplanacak ürünler tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Abone ol

Hasat toplanacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla tarım arazilerinin değerlendirilmesini istedi. Bu kapsamda Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi'nde 250 dönüm alanda sebze, 500 dönüm alanda ise patates ekimine başlandı.

Ekimi yapılan ürünler hasat zamanı toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Köremezli, atıl durumda olan tarım arazilerini değerlendirerek bundan sonra da ekim yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Arazilerde biber, salatalık ve domates üretimleri olduğunu da ekledi Köremezli. İlçelerdeki kooperatif, ziraat odaları ve çiftçilere tohum, gübre ve mazot desteği verileceğini de aktardı.

ulusal.com.tr

EYT’lilerden bu akşam için etkinlik çağrısı Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması Gündem CHP seçmeni HDP ittifakından rahatsız Gündem İstanbul'da bayram hareketliliği Gündem