Washington Büyükelçisi Kılıç: ''Vatandaşlarımızın o bölgeden uzak durmalarında yarar var''

Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Kongresindeki olaylara ilişkin açıklama yaptı. Kılıç, ''Kongre binası çevresinde toplanan Cumhuriyetçi parti destekçileri dağılmadılar. Vatandaşlarımızın o bölgeden uzak durmalarında yarar var'' dedi.

Abone ol

WashingtonBüyükelçisiSerdar Kılıç, ABD Kongresindeki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Olayların durulmadığını ifade eden Kılıç, ''Kongre binası çevresinde toplanan Cumhuriyetçi parti destekçileri dağılmadılar. Vatandaşlarımızın o bölgeden uzak durmalarında yarar var. Bu olaylar yatışana kadar vatandaşlarımızın hem kalabalık olan mahallelerde hem de Kongre binası çevresinde olmamaları yerinde olur'' açıklamasında bulundu.

''SİLAH KULLANILDI İÇERİDE''

Şu ana kadar Türk vatandaşlarının herhangi bir sıkını yaşamadığını belirten Kılıç, ''Kongre binası civarında herhangi bir temsilciliğimiz yok. Olaylar sadece kongre binası içinde ve çevresinde yaşandı. Bu da bir sürprizmiş gibi algılanıyor ama değil. Seçimlerin akabinde Beyaz Saray civarında yoğunlaşmıştı gösteriler. Cumhuriyetçi parti taraftarları seçim sonuçlarını kabul etmediklerini ilan ederek gösteriler yapmışlardı. Bu defa kongre binası içine girdiler. Oturumun yapıldığı Senato salonuna girmeye çalıştılar. Bir ağır yaralı olduğu söyleniyor. Silah da kullanıldı içeride. Şuanda Kongre binası çevresindeki olaylar devam ediyor'' dedi.

''YEMİN TÖRENİNDE BİR SORUN YAŞANMAYACAĞINI UMUYORUM''

Türk vatandaşlarının temkinli olması gerektiğini ifade eden Kılıç, ''Türkiye'de her seçim sonrasında sergilenen demokratik olgunluğun Amerika'da da 20 Ocak'a kadar geçerlilik kazanacağına inanıyorum. 20 Ocak'a kadar çok vakit var, o tarihe kadar olayların yatışacağını düşünüyorum. 20 Ocak tarihindeki yemin töreninde bir sorun yaşanmayacağını umuyorum'' diye konuştu.

Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem Biden'dan ilk açıklama: ''Demokrasimiz saldırı altında'' Gündem ABD Kongresindeki olaylarda bir kadın yaralandı Gündem Dışişleri Bakanlığı: ''ABD'deki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz'' Gündem