Yolsuzluk rüşvet operasyonunu ortaya çıkaran kişi ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu

Gündemi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ihbarcısı Ş.D., akıllara durgunluk veren kara trafiğini Ulusal Kanal'a anlattı. Tutarı 30 milyar avroyu aşan kara para trafiğinin tam ortasındaysa Başbakan Erdoğan'ın sahip çıktığı Rıza Sarraf yer aldı. İşte AKP'yi sarsan o kara para trafiğinin birinci elden anlatımı...

Abone ol

3 şirket... yüzmilyarlarca dolarlık para trafiği... Başbakan Erdoğan'ın sahip çıktığı Reza Zarrab'ın merkezinde yer aldığı kara para yolsuzluğunu rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ihbarcısı Ş.D. Ulusal Kanal'a anlattı.

Ölüm tehdidi nedeniyle ismini açıklamadığımız Ş.D. kara para trafiğini tüm boyutlarıyla bir yıl önce ihbar ettiğini anlattı.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca lira tutan paranın üç Türk bankasına aktarıldığını belirten Ş.D. elindeki banka hesap kayıtlarını kanıt olarak gösterdi. Kayıtlarda dikkat çeken bir isim de yer aldı: son yolsuzluk operasyonuyla adı gündeme gelen Reza Zerrab.

Ş.D.'nin anlatımına göre kara para trafiği şöyle işledi. Zerrab daha önce yanında kurye olarak çalışan A.G. adına üç şirket kurdu. Bu şirket üzerinden sahte beyanlarla dünyanın çeşitli ülkelerinden para transferleri yapıldı. Ancak bu paralarla ilgili hiçbir vergi beyanında bulunulmadı.

Ş.D.'nin ihbar mektupları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Maliye ve MASAK'a ulaştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve Maliye dışında cevap veren olmadı.

Başbakan Erdoğan'a mektup da gönderen Ş.D.'ye kara para şikayetleriyle ilgili hiçbir yanıt verilmedi. Ş.D.'nin iddiasına göre, yolsuzluğun üstü örtüldü.

Kara para trafiğini izlemekle görevli MASAK'tansa Ş.D:'ye ilginç bir telefon geldi. İhbar mektubuna açık adresini yazan Ş.D.'ye "adresinize ulaşmadık" dendi.

Ş.D.'ye bir yıl sonra ilginç bir şekilde cemaate yakın bir gazetenin muhabiri ulaştı. Ş.D:'nin verdiği bilgilerle hazırlanan haberse iddiaya göre 3 bakanın devreye girmesiyle yayımlanmadı.

Ş.D. tutarı yüzmilyarlarca dolara ulaşan kara para trafiğinin hükümet-cemaat çatışmasına malzeme yapıldığını belirtti, "asıl yolsuzluğun üstü örtülüyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin sanat düşmanı politikalarına Hindemith’i anlatan panelli yanıt Gündem Tren istasyonuna saldırı Gündem Direniş gazisi için umutlu bekleyiş sürüyor Gündem Kılıçdaroğlu sert konuştu Gündem