AKP yönetimi, kararsız seçmeni ikna etmeye çalışıyor

AKP’de anketlerde çıkan sonuçlar başbakan Binali Yıldırım ve AKP yönetimi sıkıntıya sokuyor. AKP içindeki kararsız seçmen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da gündemindeydi. Kurtulmuş, kararsız seçmen için kampanya yürüteceklerini söyledi.

Abone ol

AKP’de referandum sonucuna ilişkin kaygılar artıyor. AKP içinden ve tabanından HAYIR sesleri yüksek sesle dile getiriliyor.

"Başkanlık Sistemi"ni hedefleyen, Meclis’i yetkisiz bırakan Anayasa Değişikliği teklifi, AKP seçmenini de ciddi şekilde bölmüş durumda.

Kamuoyu araştırmaları, AKP’ye oy veren yaklaşık yüzde 9’luk bir kitlenin kararsız olduğu ve "hayır" oyu kullanmaya eğilimli olduğunu ortaya koyuyor.

Buna göre, 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermeyip, 1 Kasım’da oy veren kitlenin referandumda da EVET cephesi içinde yer almadığı anlaşılıyor.

Durumun farkında olan AKP yönetimi harekete geçti ve kararsız seçmeni ikna etmek için çözüm yolları aramaya başladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP seçmeni içinde kararsızların olduğunu itiraf etti. HaberTürk gazetesine konuşan Kurtulmuş, kampanya sürecinde kararsız seçmeni ikna etmek için uğraşacaklarını söyledi.

Bu bağlamda, AKP yönetimi, kararsız seçmeni EVET yönüne kaydırmak için güçlü iktidar ve ekonomik istikrar vurgusuna ağırlık verecek.

Bunun yanı sıra, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir takım medya organlarındaki HAYIR sesleri de dikkat çekmeye başladı.

Bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski başdanışmanı, gazeteci yazar Etyen Mahçupyan “HAYIR”a eğilimli olduğunu ifade etti.

BİNALİ YILDIRIM'IN ÖNÜNDEKİ ANKETLERDE 'HAYIR' OYU ÖNDE

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın önündeki anketlerde de "HAYIR" oyları önde. Yıldırım'ın bu durumun altından nasıl kalkacağı konsundan sıkıntıları olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Terör örgütü PKK'nın suikastçısı Hatice S., İstanbul'da yakalandı Gündem Saffet Sancaklı'ya taziye ziyareti Gündem Cerrahpaşa'da rehin alınanlar serbest bırakıldı Gündem Cemal Arslan, FETÖ'den tutuklandı Gündem