Eski Ergenekon hakimi, Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini istedi

Yargılandığı davada Fethullah Gülen'e toz kondurmayan Ergenekon hakimi Fatih Mehmet Uslu HDP'ye de siper oldu. Uslu, terör suçundan yargılanan Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'li vekillerin tahliye edilmesini istedi. Gerekçe olarak da hak ihlalini olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Abone ol

Selahattin Demirtaş ve tutuklu HDP'li vekiller için özgürlük istedi. FETÖ PKK işbirliğini gözler önüne serdi.

Ergenekon kumpas davalarında rol alan 8 FETÖ'cü hakim ve savcının yargılamasına çapraz sorgu ve ifadelerin alınmasıyla devam edildi. Yargılama Yargıtay 8'inci Ceza Dairesince yapılıyor.

Eski Hakim Fatih Mehmet Uslu, sorgusunda FETÖ'den Fethullah Cemaati diye bahsetmesi dikkat çekti. Gülen'in 15 Temmuz ile suçlanmasına da tepki gösterdi.

Uslu, terörden yargılanan cezaevindeki HDP'li milletvekillerinin hak ihlali gerekçesiyle tahliye edilmesini istedi.

"Geçmiş dönemde CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklanmıştı. HDP’den Selahattin Demirtaş ve pek çok HDP Milletvekili de şu anda tutuklu olarak cezaevindeler. Hatta Selahattin Demirtaş hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ihlal kararı vermesine rağmen kendisi tahliye edilmemiştir. Mustafa Balbay ile ilgili milletvekili olduğu için hak ihlali kararı verilmiştir. Mustafa Balbay hakkında gösterilen hassasiyet niçin diğer milletvekilleri için gösterilmemiştir?"

Fatih Mehmet Uslu ile birlikte yargılanan diğer sanıklar da çapraz sorgularında Ergenekon kumpas davasının hukuki ve meşru olduğunu iddia etti.

ulusal.com.tr

Önemli sözleşmeli personel açıklaması - Son dakika haberleri Gündem Çin ile Türkiye askeri işbirliğini görüştü Gündem Selçuk Bayraktar'dan flaş İBB açıklaması Gündem Ekrem İmamoğlu: Sayın Demirtaş’ın açıklamalarını okudum, içeriği çok güzel Gündem