İki 'Mustafa'mız vatan semalarından vatan toprağına

Düşen F4 uçağında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve Mustafa Tanış için görev yeri Eskişehir'de askeri tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı. Aileler şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü

Abone ol

İki 'Mustafa'mız vatan semalarından vatan toprağına

Beraber eğitim uçuşu yaptılar, son yolculuklarına birlikte uğurlandılar.

Konya’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 yüzbaşı pilot için görev yerleri Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Eskişehir Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şehitlerin aileleri ve askeri erkan katıldı.

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutlarının tören alanına gelmesi ile feryatlar yükseldi.

Mustafa Delikanlı'nın nişanlısı ve Mustafa Tanış'ın eşi tabutlara koştu. Uzun süre gözyaşı döktü. Ayrılmak zor geldi. İki acılı kadını teselli etmek yakınlarına düştü.

Pilotların öz geçmişi okundu. Ardından 1. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kemal Akçınar konuşma yaptı.

Törenden sonra Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın cenazesi memleketi Ankara’ya, Mustafa Delikanlı’nın naaşı ise memleketi İstanbul’a gönderildi. Şehitlerin cenazelerine aileleri de eşlik etti.

ulusalkanal.com.tr

2017'ye randevu şok etti! Gündem Dolar’ı da Eğitip Donatacaklar mı? Gündem Vatan Savunmasında Atatürk’ün Kadınları görev başında Gündem HDP niçin şişiriliyor? Gündem