AKP'de taht oyunları

Cumhurbaşkanı seçimi sonrası AKP'de taht kavgaları kızıştı. AKP'de bugün yeni başbakanı belirlemek için MKYK toplantısı var. Başbakanlık için iki senaryo öne çıkıyor. Birincisi, Abdulah Gül, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'ten oluşan ekibin partiyi ve hükümeti yönetmesi. İkincisi ise, Erdoğan'ın erken kurultayla kendine yakın isimleri selefi yapmak istemesi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bekleme odasına aldı. AKP'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısından, Gül'ün başbakanlık planlarını beklemeye alan "27 Ağustos'ta olağanüstü kongre" kararı çıktı.

AKP yöneticileri kongre tarihini ve senaryoları görüşmek üzere Genel Merkezdeki MKYK'da bir araya geldi. Toplantı yapıldığı sırada yeni kabinenin başına geçme planları yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den zamanlamasıyla dikkat çeken bir açıklama geldi. Gül, "Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal olan şeydir" dei. Gül, AKP MKYK'sına "Ben de varım" mesajı gönderdi.

Gül'ün açıklamasının hemen ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik kameralar karşısına geçti. Toplantıda alınan kongre kararını duyurdu.

Kongre tarihinin 27 Ağustos olarak belirlenmesiyle görev süresi 28 Ağustos'ta bitecek olan Gül bekleme odasına alındı.

Çelik'e Gül'ün açıklamaları da hatırlatıldı. Sorulara net yanıt vermekten kaçındı, "Gelirse kapımız açık" dedi.

Şimdi bir başka senaryo Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'tan önce istifasını sunarak AKP Genel Başkanlığına adaylığını koyması.

ulusalkanal.com.tr

Feyzioğlu'ndan çok sert seçim değerlendirmesi Gündem Çıktığı yükseklik düşeceği yüksekliktir Gündem Sezer neden ''tıpış tıpış'' oy kullanmadı Gündem CHP Milletvekili Güler cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi Gündem