Erdoğan "Örgüt" dedi operasyonlar başladı

Başbakan "örgüt" dedi, soruşturmaların fitilini ateşledi. İstanbul, Ankara ve Adana'da devlet içindeki Cemaat yapılanmasına karşı örgüt ve causluk soruşturmaları başlatıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'dan art arda gelen "paralel devlet" ve "örgüt" açıklamalarının ardından, 3 ilden örgüt ve casusluk soruşturması haberleri geldi.

Fethullahçı yuvanlamanın konu edildiği ilk soruşturmanın düğmesine İstanbul'da basıldı. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten ve dinleme yapan polislere "örgüt" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.Emniyet personeline delil karartma ve delil uydurma suçlamaları yöneltildi.

İkinci soruşturmanın adresi başkent oldu. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Erdoğan'ın çalışma ofisinde böcek bulunmasıyla ilgili raporu, Ankara Başsavcılığı'na gönderildi. Raporda 425 Fethullahçı'nın isminin geçtiği belirtildi. 3 savcının takibindeki soruşturma "devletin güvenliğine karşı suçlar" kapsamına alındı, cemaat bu kez casuslukla suçlandı.

Üçüncü soruşturma Adana'da başlatıldı. Adana Cumhuriyet Savcılığı, MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili casusluk soruşturması açtı. Devletin istihbarat zaafiyetine uğratıldığı ve karşı casusluk faaliyeti yapıldığı savunuldu.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan CHP'ye sert eleştiri Gündem "Af değil, yeniden yargılama istiyoruz" Gündem Abdi İpekçi mezarı başında anıldı Gündem Emniyet imamından talimat Gündem