İşte G 20'den çıkan sonuçlar

Antalya'daki G20 zirvesi, Suriye krizi ve terörle mücadele ekseninde Amerika, Rusya ve Türkiye'nın birbirine zıt siyasetlerinin çarpışmasına sahne oldu. Türkiye'nin güvenlikli bölge önerisi Amerika tarafından reddedildi. Obama, PYD'ye desteği sürdüreceklerini ilan ederken Erdoğan "teröristleri ayırmayın" mesajını verdi. Putin'in "G 20 ülkelerine "İŞID'ı siz destekliyorsunuz" sözleri ise bomba etkisi yarattı. Bütün bu farklı yaklaşımların yanında anlaşılan tek nokta "Rusya'nın öcülüğündeki Viyana görüşmeleri" oldu.

Abone ol

G20 zirvesi basına yansıtılan görüntünün aksine ülkelerin Suriye ve terör meselesindeki zıtlıklarına sahne oldu. Birçok konuda farklı siyasetleri savunan liderin kabul ettiği tek adımsa Viyana görüşmeleri oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimi Suriye krizinin başından itibaren savunduğu Esad'a karşı askeri harekat önerisini ABD kesin bir dille reddetti. Obama "diplomatik çözüm" dedi.

Ankara'nın "Suriye'nin Kuzeyinde güvenli bölge oluşturalım" ve "uçuşa yasaklı ilan edelim" ısrarına da Obama karşı çıktı.

Türkiye'nin öncelikli tehdit algısını oluşturan PKK-PYD terörüne bakış da G20'de uzlaşılamayan konuların başındaydı.

Rusya lideri Putin ise zirvenin bitimindeki son çıkışıyla da terörü destekleyenler ile terörle gerçekten mücadelenler ayrımına dikkat çekti.

Zirvede söz konusu ülkelerin görüş birliği içinde oldukları nokta ise Rusya'nın öncülüğündeki Viyana görüşmeleriydi.

ulusalkanal.com.tr

Taksim'de kemik parçaları bulundu Gündem ABD, Sinirlioğlu'nu yalanladı! Konu: Esad Gündem F tipini soruşturan, sanık oldu Gündem Deprem uzmanından önemli açıklamalar Gündem