Emekçiler işten atılan mesai arkadaşları için şalterleri indirdi

İstanbul Silivri'de Kale Kayışları Fabrikası'nda emekçiler işten atılan mesai arkadaşları için şalterleri indirdi. Sendikal mücadele veren işçilere göre işveren mücadeleyi engellemek için yabancı işçilerle mobing uygulamaya çalışıyor.

Abone ol

Emekçilerin sendikalaşmasını engellenmeye çalışında Kale Kayış Fabrikası'nda üretim durma noktasına getirdi.

İstanbulSilivri 'deki fabrikada emekçiler kötü çalışma koşulları, iş kazaları ve düşük ücrete karşı Petrol-İş Sendikası'na üye oldu. İşveren, Çalışma Bakanlığı'nın yetki tespitine itiraz etti, 2 çalışanı da gözdağı olsun diye kapı önüne koydu.

Sabah işyerine giden emekçiler kartlarını basarak işyerine girdi. Ancak çalışmadılar. Dışarı çıkan emekçiler yağan yağmur aldırmadan direniş başlattı.

İşletmede İş sağlığının ve İş güvenliğinin yetersiz olduğunu söyleyen emekçiler, üretimin durma noktasında olduğunu söyledi.

Emekçiler, ölümlü ve yaralanmalı iş kazaların yaşandığı işletmede Suriyeli, Afgan ve Kırgız işçilerinde çalıştırıldığını iddia ettiler.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı işletme önünde sendika ve emekçilerle tartışma yaşayan işveren temsilcileri de işletmede iş güvenliği olduğunu savundu.

ulusal.com.tr

PPK toplantısını piyasalar nasıl fiyatladı? Ekonomi Merkez Bankası: Enflasyonda iyileşme var, ama riskler sürüyor Ekonomi Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar yükselişe geçti Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan Digiturk bayileri için ön araştırma karara bağlandı Ekonomi