İlk iş "Tezkere"

TBMM'nin 24'ncü dönem 5'nci yasama yılı 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açış konuşmasını yapacağı yeni yasama yılının ilk gününde CHP, yeni grup başkanvekillini seçecek. 2 Ekim'de Irak ve Suriye tezkerelerini karara bağlamak için toplanacak olan Genel Kurul, 14 Ekim'e kadar çalışmalarına ara verecek.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılına 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak.

24'ncü Dönem 5'nci Yasama Yılı nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı'nda saat 14.00'te düzenlenecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek Saat 15'te birleşimi açacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama yılı açış konuşmasını yapacak.

İlk gün Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis'in açılmasıyla birlikte komisyon gündemine gelecek.

Basına kapalı toplanacak olan CHP grubunda Muharrem İnce'den boşalan grup başkanvekilliğinin yanı sıra 3 grup yönetim kurulu üyesi ile 1 grup denetçi üye seçimi yapılacak. Meclis başkanı ilk gün akşam saat 19'da yeni yasama yılı nedeniyle bir resepsiyon verecek.

Meclis'in ilk işi tezkereler olacak. Meclis Genel Kurulu'nda 2 Ekim Perşembe günü Irak ve Suriye tezkereleri görüşülecek. Tezkere oturumunun kapalı mı yoksa açık mı olacağına görüşmeler öncesi karar verilecek. Oturumun kapalı olmasına ve tezkerelerin kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Genel Kurul, tezkereleri karara bağladıktan sonra Kurban Bayramı dolayısıyla 14 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara verecek.

ulusalkanal.com.tr

PKK Diyarbakır'da askere saldırdı! Gündem İstanbul'da kritik görüşme! Gündem "Gezi Parkı" açıldı Gündem 30 dağcı hayatını kaybetti! Gündem