Hakkari'de okullar tatil edildi

Hakkari ve çevresinde yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı köy ve mezra yollarını kapattı. Taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi. Yurt genelindeki en düşük sıcaklık ise eksi 7 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Abone ol

Kar Hakkari'yi esir aldı. 1 haftadır devam eden kar yağışı yüzünden çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yüksekova ve çevresinde 67 köy ile 125 mezranın yolu ulaşıma kapanınca okullara zorunlu kar tatili de başladı. İlçe ve köylerinde taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.

Kar, hastaları da mağdur etti. Salkımlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki yaşlı kadın evinde aniden fenalaştı. Ancak kar nedeniyle evinde mahsur kaldı. Yaşlı kadın sağlık ekiplerinin 2 saatlik mücadelesinin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılabildi.

Hakkari kar ile mücadele ederken, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri soğuk havaya teslim oldu. Yurt genelinde en düşük hava sıcaklığı eksi 7 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Erzurum'u eksi 5 derece ile Ardahan, eksi 1 derece ile Kars ve Ağrı takip etti.

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma, don ve sis olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

ulusalkanal.com.tr

Teke zortlatması ile rembetiko ranta karşı birleşiyor! Yurt Kaymakamlık çözüm olarak ortak ATM kurdu Yurt Metruk binada erkek cesedi bulundu Yurt Her gün aynı saatte, aynı yere!.. Yurt