İyi Parti Genel Merkezinde darp iddiası

İyi Parti’de kurultay sonrası yaşanan tartışmalar yerini yumruklu kavgaya bıraktı. Parti genel merkezine gelen kurucu üyelerin de bulunduğu bir grup üye ile yöneticiler arasında arbede yaşandı. Genel Başkan Meral Akşener’in kuzeni Ümit Diyarbakır’ın kışkırtması üzerine parti üyelerinin darp edildiği iddia edildi. Öte yandan yarın Akşener’in A Takımı açıklamasından önce parti içi muhalefet de harekete geçti. Koray Aydın'a görev verilmesini istemeyen milletvekilleri Ankara’da toplantı yaptı.

Abone ol

Kurultay İyi Parti’deki bölünmeyi gözler önüne serdi. Teşkilatlar eleştirilerini dile getirmek için genel merkeze geldi, kavga çıktı, yumruklar havada uçuştu.

2’nci Olağan Genel Kurultayı tartışmalarla tamamlayan İyi Parti’de sular durulmadı. İyi Parti Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım ve bir grup üye Akşener ile görüşmek için 30 Eylül’de partinin genel merkezine gitti.

Son kurultayda ortaya çıkan tabloyu eleştiren üyeler, genel merkez önünde toplandı. Partililer, kurultay sonrası eleştirilen Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Koray Aydın’ı protesto etti. Bu sırada güvenlik görevlileri partilileri uzaklaştırmaya çalıştı.

Partililer daha sonra genel merkez binasına alındı ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile görüştü. İddiaya göre, görüşme sırasında Akşener’in kuzeni olan Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Dikbayır’ın toplantıyı bastığı, genel merkezdekileri kışkırtarak partilileri darp ettirdi.

Darp edildiğini belirten Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım yaşanan olayları anlattı, genel merkez yöneticilerine sert tepki gösterdi.

Yıldırım saldırıda bulunduğunu belirttiği parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken parti içi muhalefet de harekete geçti. Ulusal Kanal’ın İyi Partili kaynaklarından edindiği bilgilere göre, milletvekilleri Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’un da arasında bulunduğu vekiller Ankara'da toplantı yaptı. Toplantının 1 Ekim’de Akşener’in A Takımı’nı açıklamasından önce yapılması ise dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Balyoz kumpasının mimarlarına dava Gündem Suyu verimli kullanmak için neler yapılmalı? Gündem Sonsuz Er ölümünün 1. yıldönümünde mezarı başında anıldı Gündem Doğu Perinçek Abhazya’nın aşağılanmasına tepki gösterdi Gündem