Hastalıkları yendi yeni bir hayata başladı

Küçük yaşta Siroz'a yakalandı, ömrünün büyük kısmını evde geçirdi ve 9 yaşında karaciğer nakli oldu. İzmir'de yaşayan Birkan Aktaş şimdi 15 yaşında ve çok sağlıklı bir futbolcu.

Abone ol

Birkan Aktaş, 6 Kasım 2001'de dünyaya geldi. Ancak kötü kader onu daha doğmadan buldu. Çocukluğu evde geçen Birkan'ın 25 günlük olana kadar hastalığı anlaşılmadı.

Tokat'ın Dudurga Köyü'nde dünyaya gelen, Dudu-Güngör Aktaş çiftinin iki oğlundan biri olan Birkan 25 günlük olduğunda sarılığı iyice ortaya çıktı. Ailesinin hemen hastahaneye götürdüğü Birkan'a kalıtsal olan enzim eksikliği teşhisi kondu.

9 yıl boyunca ilaç tedavisi uygulandı ancak 9 yaşına geldiğinde karaciğer sirozu olduğu ortaya çıktı. Doktorlar Aktaş'a karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Haberi alan aile Birkan'ı da alıp İzmir'e göç etti.

Birkan, siroz nedeniyle 9 yaşında karaciğer nakli oldu. Ameliyat öncesi ve sonrasında yasaklar nedeniyle uzun süre sokağa, oyuna uzak kalan Birkan iyileşir iyileşmez soluğu sokakta aldı.

Şimdi 15 yaşında ve sağlıklı bir çocuk olan Birkan hem okulunun hem de Karşıyaka Spor'un alt yapısında top koşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da trafik felç Yurt Cep telefonu yerine kazı kazan! Yurt TÜİK bunu ilk kez yayımladı: Sonuçlar dikkat çekici Yurt 80 bin öğrenci karne alamadı Yurt