Kemal Derviş, Eklemeddin İhsanoğlu hakkında ilk kez konuştu

Abone ol

Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Derviş, ismi kendisinin önerdiği bilgisini doğrulamadı ancak İhsanoğlu'na övgüler dizdi. Derviş, "küresel değerlere bağlı" dediği İhsanoğlu için, "adaylığına cok sevindim" ifadelerini kullandı.

Amerikan Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Derviş, İhsanoğlu ismini Kılıçdaroğlu'na önerdiği bilgisini doğrulamadı. Ancak İhsanoğlu'nun adaylığını destekledi.

İhsanoğlu'ndan hep takdirle bahsettiğini belirten Kemal Derviş, "İhsanoğlu’nun adaylığına cok sevindim" dedi. İhsanoğlu'na övgüler dizdi.

Derviş, "Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, bütün dünyada saygınlığıyla ismini duyurmuş, sevilen bir bilim ve devlet adamı olarak yıllardan beri tanıyorum. İlkeli, ama aynı zamanda bilgili, küresel değerlere bağlı, başkalarını anlamaya çalışan tutumu ona büyük saygınlık kazandırmıştır. Aday olabileceği haberi dünden beri bütün dünyada olumlu bir ilgiyle karşılanmıştır." diye konuştu.

Derviş, İhsanoğlu'nun geleneksel değerler kadar evrensel değerleri de çok önemseyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İşçi Partisi'nden İhsanoğlu açıklaması Gündem Gören halife seçiyoruz sanır Gündem Bu ne gözü kara genel başkan Gündem CHP'de Ekmel Bey krizi sürüyor Gündem