F tipi dinleme skandalı!

F tipi örgütün yasa dışı olarak dinlediği 76 kriptolu telefondan 26'sının, MİT ve Genelkurmay'a ait telefonlar olduğu ortaya çıktı. Örgütün yurt içi ve yurtdışında yürütülen çok gizli operasyonları da dinlediği öğrenildi.

Abone ol

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan incelemeler, F tipi örgütün dinleme ağına ilişkin çarpıcı bilgileri ortaya çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bakanların da aralarında olduğu 76 kriptolu telefonun dinlendiği ortaya çıkmıştı. Ancak Bilirkişi, kayıtlarda yer alan bazı telefonların kime ait olduğunu tespit edemedi. Konu TÜBİTAK'a aktarıldı.

Yapılan incelemede dinlendiği belirlenen 76 kriptolu telefondan 26'sının MİT ve Genelkurmay'a kayıtlı olduğu anlaşıldı. Telefonları kullanan kişilerin ise, MİT ve Genelkurmay'ın iç ve dış saha operasyonlarını gerçekleştiren görevlileri olduğu öğrenildi. Bu bilgi, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik hazırlanan ön bilirkişi raporunda yer aldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Savcılığın, MİT ve Genelkurmay'a, kriptolu telefonların hangi görevlerde kullanıldığını sormaya hazırlandığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

6 kişi daha gözaltına alındı Gündem Başbakanlık'ta IŞİD zirvesi Gündem CHP'de 'Açılımcı MYK' hazırlığı Gündem IŞİD operasyonuyla ilgili ayrıntılara ulaştık: Asker ABD'ye güvenmiyor Gündem