Çocuk Esirgeme’de "Sızıntı"

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 2010’da yaptığı sınav öncesi bazı adaylara soruların verildiği iddia edildi. Dönemin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Teftiş Kurulu Başkanı da dahil 10 kişi hakkında dava açıldı.

Abone ol

2010-2015 arasındaki KPSS, YGS, hakim-savcılık, askeri ve polis okullarına giriş sınavı sorularının sızdırıldığı iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 16 müfettiş yardımcısı alımı için 2010’da yaptığı sınav öncesi soruların adaylara evlerde verildiği iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlana iddianamede, yer verilen ihbara gçre, 16 müfettiş yardımcısı için 10 Nisan 2010’da yapılan sınavda sorular sızdırıldı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Osman K. ve bazı müfettişler, soruları sınavdan bir gün önce bazı adaylara verdi.

İhbarda, bazı müfettişlerin adaylardan Soner V.’nin Etimesgut’taki evine, bazılarının ise bir müfettişin Keçiören’deki evine gittiği, soruların bu evlerde ezberlendriği öne sürüldü.

Bu iddialar üzerine, Dönemin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Teftiş Kurulu Başkanı dahil 10 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında “gizli kalması gereken belgeleri açıklamak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 4’er yıldan 12’şer yıla kadar hapsi isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

Öğrencilere toplam 5 gün tatil! Gündem Erdoğan mitingleri iptal etti Gündem Berkin Elvan dosyasındaki tüm polisler tayin edildi Gündem Seçim öncesi erteleme! Gündem