ABD'den şaşırtan açıklama

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret savaşının 'beklemeye alındığını' duyurdu. Mnuchin, ABD ve Çin arasındaki ticaret haciminin genişleyeceğine vurgu yaptı.

Abone ol

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ve Çin arasında gümrük vergisi üzerinden yaşanan gerginliği bir anlaşma zemininde sonlandırmak için beklemeye aldıklarını açıkladı.

Fox televizyonuna konuşan Mnuchin, "Ticaret savaşını beklemeye alıyoruz. Şu anda, farklı bir çerçevede anlaşıncaya kadar gümrük vergisini beklemeye alma konusunda anlaştık" dedi.

ABD ve Çin arasındaki ticaret haciminin genişleyeceğine vurgu yapan Mnuchin bu durumun iki taraf için de önemli olacağını söyledi. Munchin "Önümüzdeki 3 ila 5 sene içerisinde enerji alımının 50 milyar dolar ile 60 milyar dolar arasında bir seviyeye çıkacağını görebilirsiniz." diye konuştu.

Steven Mnuchin, Çin ile müzakereleri devam eden anlaşmaya ilişkin ise detay vermekten kaçındı.

ABD Başkanı Donald Trump Çinli yetkililerle yaptığı görüşme sonrası anlaşamaya olumlu bakmadığını Çünkü Çin'in çok şımardığını söylemişti.

ulusal.com.tr

Bir ülke daha Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı Dünya Hitler'in 1945'te öldüğünün doğrulandığı iddia edildi Dünya İran ile nükleer anlaşma konusunda yeni bir hamle geldi Dünya Filistin Devlet Başkanı Abbas hastaneye kaldırıldı Dünya