Barzani'den “Türkiye ile iyi ilişkilerin kurulmasını istiyoruz“ açıklaması

Refarandum planı tutmayan Irak Bölgesel Yönetimi, Türkiye ile ilişkileri tamir etme yolları arıyor. Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkiye, IKBY için önemli bir devlet." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Bağımsızlık referandumu Irak'ı bölme girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi köşeye sıkıştı. Bölgede müttefiki kalmayan Barzani yönetimi, Türkiye ile ilişkileri onarmak istiyor.

Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile eskisi gibi iyi bir ilişki kurmak istediklerini açıkladı.

Barzani, "Türkiye'deki yetkililerle bir araya gelmeyi temenni ediyoruz. Ancak şimdiye kadar Ankara ziyareti için belirlenmiş bir takvim yok. Türkiye ile aramızda yeniden eski iyi ilişkilerin kurulmasını istiyoruz. Türkiye, IKBY için önemli bir devlet." dedi.

Irak merkezi hükümetiyle sorunların çözüme kavuşturulması için diyaloğa hazır olduklarını da kaydeden Barzani, Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un iki hafta önce gönderdiği uzlaşı mektubuna "Bağdat'ın hazır olması halinde masaya oturabilecekleri" yanıtını verdiklerini ifade etti.

Türkiye ise Barzani'nin referandum hamlesinden sonra Bölgesel yönetim ile ilişkileri dondurmuştu.

ulusal.com.tr

Fransa'ya iltica başvuruları yüzde 17 arttı Dünya BBC'de “maaşta cinsiyet ayrımcılığı“ istifası Dünya İngiltere'nin Kuzey İrlanda bakanı istifa etti Dünya Ahmedinejad tutuklandı mı Dünya