Bahçeli: Siyasi tarihimizde ilk kez böyle bir vaka yaşanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci döneminde kurulan ‘Akil İnsanlar’ heyetinde de yer alan, yazar ve akademisyen Murat Belge'nin “Bizim desteklediğimiz, doğru işler yapan adam uydurma bir Tayyip Erdoğan’mış. Bizler en lüzumsuz adamlardık. Çünkü biz gidip Kürtler’e‘Barış iyidir’ diye anlatacağız. Zaten Kürtler bunun iyi olduğunu biliyorlar” sözlerine gönderme yaptı. Bahçeli, "Biz bu 63’lüklere akılsız dediğimiz zaman bizi eleştirenlere, sözde akillerden birisinin ‘Biz aklımıza filan kullanmıyorduk, konu mankeni gibiydik’ dediğini hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Bahçeli, MHP grup toplantısında partililere hitap etti.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

AKP ile geçen her yılın milletimize bir hayrının dokunmadığını yaşıyor ve görüyoruz.

Hükümet çaresizce terörün meydan okumalarını sineye çekmiştir. Kan akarken terörün bittiğini müjdeleyenlerden çözüm sürecine methiyeler düzenleyenlerden ses gelmemiştir. Bu güruh 2015’te firar edip saklanmıştır.

Biz bu 63’lüklere akılsız dediğimiz zaman bizi eleştirenlere, sözde akillerden birisinin ‘Biz aklımıza filan kullanmıyorduk, konu mankeni gibiydik’ dediğini hatırlatmak isterim. AKP-PKK işbirliğinde bulunan, yedi bölgeye sevkiyatı yapılan 63 adamdan eser yoktur. Şehit gelmiş, vatan gitmiş, Suriye ve Irak’a dönmüşüz, bunlar için önemsizdir. Fakat sıra PKK tezlerinin anlatılması safhasına geçtiğinde bunların öne çıkmaları, özgürlük ve demokrasi elçileri kesilmesi süpriz sayılmamaldırı.

PKK şu anki gücüne kavuşmuşsa bunun suçu AKP’dir. Silahlanmasına göz yummuş sonra da çark edip eleştirmiştir. 11 Temmuz’da sözde ateşkesi bitirmiş, sözde devrimci halk savaşını başlatmıştır. AKP’nin tek başına iktidarı kaybettiği zamanda PKK saldırılarını yoğunlaştırmıştır.

Sanki vahşi bir el devreye girmiş, böylelikle terör kartı tekrar açılmıştır.

2015 yılında tarihte eşine az rastlanan bir gaflat ve hatta ihanet AKP’ye nüfuz etmiştir. Siyaset tamamıyla ayağa düşmüş, devlet yönetimi millilikten yoksun kadroların tekeline girmiştir.

Demokrasi rafa kalkmış, bireysel halk özgürlükler tanınmamış, medya susturulmuştur. Türkiye, 7 Haziran’dan sonra kumpas ve komplolar mahkum edilmiştir. Ülkemizin düzlüğe çıkmaması için oyun planlanmıştır.

Bir yanda bölücü eylemler, bir yanda Erdoğan ve Davutoğlu’nun oyunları Türkiye’nin içe kapanmasına neden olmuştur. 1 Kasım’da ikinci seçime mecbur bırakılmıştır. Siyasi tarihimizde ilk kez böyle bir vaka yaşanmıştır. Koalisyondan korkan AKP’den başkası olmamıştır.

Haklılık doğruluk kendini ifade edeceği gür bir ses arıyor o ses MHP'dir.

Sanki Anayasa değişince Türkiye kanatlanacak. Bambaşka bir ülke olacak. Anayasa bir mutabakatın sonucu olarak ortaya çıkmalıdır.Anayasa herhangi bir parti ya da hareketin mahsulü değil, 78 milyonun olmalıdır Parti olarak olumlu ve sıcak bir tutum içindeyiz.

Yeni Anayasa için elimizden geleni yapacağımızı samimiyetle ilettik. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun canlandırılmasında mutabıkız. AKP heyetine çekincelerimizi de dile getirdik.

Kuvvetler ayrımını özümsemiş bir anayasa gerekir. Anayasa'dan Türk'ün silinmesine izin vermeyiz, herkes ayağını denk alsın. Türk kimliğinin dışlanması bir PKK talebidir. MHP'nin ilk dört maddenin tartışılmasına dahi tahammülü yok.

Hükümet yeni anasayı kılıf olarak kullanma arayışındadır. Başkanlık diye tutturan Erdoğan'dır. Davutoğlu gönülsüzce hizmet ediyor. MHP başkanlık sistemine tümüyle karşıdır.

Biri bunu açıklasın Gündem İstanbul'da elektrik kesintisi Gündem Halis Toprak'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi Gündem İstanbul'da eylem hazırlığındaki 6 PKK'lı gözaltına alındı Gündem