Erdoğan: Can Dündar bir ajandır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel ortak basın toplantısı düzenledi. Gündemde terör ve ekonomi vardı. Can Dündar'ın durumu da ayrı bir başlık olarak tartışma yarattı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel baş başa görüşme yaptı. Ardından iki lider ortak basın toplantısına geçti. Gündem PKK ve FETÖ'ydü.

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in daveti üzerine Berlin'e gitti Erdoğan. Steinmeier tarafından askeri törenle karşılandı. Ardından Merkel ile çalışma yameğine katıldı. Görüşmede, terörün yanı sıra ekonomik gelişmeler ve vize serbestisi konuşuldu.

Basın toplantısına ilk olarak Almanya Şansölyesi Angela Merkel başladı.

Almanya Başbakanı, Suriye konusunda ekim ayında 4'lü zirve yapılacağını söyledi.

Merkel'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sözü devraldı.

Suçluların iadesi anlaşmasını hatırlattı Erdoğan... Özellikle FETÖ üyeleri konsunda eleştiride bulundu...

"Aramızda suçluların iadesi anlaşması var. PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul eden Almanya'nın bunu yapmaktan daha kolay bir şeyi olamaz."

"15 Temmuz darbe girişimi asla kabul edilemez" diyen Merkel ise daha fazla bilgi istedi.

"15 Temmuz darbe girişimini kınıyoruz, daha önce de söyledim, asla kabul edilemez. Gülen hareketinin, PKK gibi (terör örgütü) olarak sınıflandırılabilmesi için daha fazla bilgiye ihtiyacımız var."

Erdoğan ve Angela Merkel, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alman gazetecinin FETÖ'den tutuklu Enver Altaylı ile ilgili sorusuna Erdoğan'dan sert bir yanıt geldi.

"İsim verdiniz Enver Altaylı. Bu kişinin Türkiye'nin istihbarat sisteminde geçmişte yer aldığını söylesem bilir misiniz? Acaba bu sistemde ne gibi işlemler yapmış ve Türk yargısı bu kişiyi tutuklamış?"

Can Dündar konusu da basın toplantısındaki önemli tartışmalardandı...

"Can Dündar'ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa eden bir kişi olduğunu mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. Mahkum edilen kişi Almanya'ya kaçmıştır."

Dündar'ın ajan olduğunun altını çizdi Erdoğan, "Ajandır, devletin sırlarını ifşa etmiştir. Hiçbir ülkede sırlar ifşa edilmez, bu suç teşkil eder. Biz Almanya ile suçluların iadesi anlaşması yaptık ve bu kişinin iadesini istedik." dedi.

Toplantıya akreditasyonu olduğu halde katılmayan Can Dündar hakkında Merkel de konuştu.

Mavi Balina-2018 Türkiye’nin ev sahipliğinde başladı Gündem Fırat'ın doğusunda Rusya ile ortak operasyon sinyali Gündem Bingöl'de iki yılda 86 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da Gündem