İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Türksever: Tıbbi malzemede asla dışa bağımlı değiliz

İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Vefa Türksever Ulusal Kanal’da Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Abone ol

Maske satış sürecinin nasıl işleyeceğine dair açıklamalar yapan Türksever, "Maskelerin bu süreçte eczaneler, medikal firmalar ve marketlerden satılması düşünülüyor. Maske fiyatı 1 TL olacaktır. Satıştaki amaç kar değildir. Satış ile birlikte vatandaşımızın maskeye hız ulaşabilmesi amaçlanıyor. Ücretsiz maske dağıtımı ise aynı şekilde devam edecektir." dedi.

Maske fiyatları ve maskelerin kaliteleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türksever, "Aralık ayında bir kutu maskenin fiyası 15-20 TL arasında değişiyordu. Ancak Kovid-19’dan sonra maske fiyatlarında ciddi bir artış meydana geldi. Bu artışta ara ihracatçıların yurt dışına göndermek üzere maskeleri toplaması ve ham madde fiyatlarındaki artışlar etkili oldu. Şu anda fiyatlar normal seyrine geri dönmüş durumdadır. Maskerler belirli standartlarda üretilirler. Yurttaşlarımızın alacağı maskeler mutlaka sağlık bakanlığı onaylı olmalıdır. Vatandaşlarımız 3 katlı cerrahi maske kullanmalılardır. Kumaş maskelerin varlığını kabul etmiyorum. Kumaş maskeler nem geçişine izin verdiği için virüse karşı bir önlem değildir. Bu tip maskelerin kullanılmasını kesinlikle önermiyorum." diyerek uyarıda bulundu.

Son olarak Türkiye’nin tıbbi malzeme üretimine de değinen Türksever, "Ülkemiz şu an tıbbi malzeme üretiminde üst seviyelerdedir. Yıllardan beri bir çok tıbbi malzemeyi üretiyoruz. Özellikle ortopedik malzelerde yurt dışına ihracatımız da iyi seviyelerdedir. Tıbbi malzemede asla dışa bağımlı değiliz. İleride inşallah radyasyon cihazlarının da üretimini gerçekleştireceğiz" diyerek durum değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin 2019 hava kirliliği raporu açıklandı Sağlık Maskelere 1 TL üst fiyat iddiası Sağlık Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı Sağlık Dünyada hava kalitesi iyileşti Sağlık