Sülale şirketi kuruyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu, kızı, damadının ağabeyi, oğlunun kayınvalidesi ve kızının eltisi, vakıf üniversitesi kuruyor. İstanbul'da kurulacak üniversitenin adı "İbn-i Haldun". Vakıfta AKP'li milletvekilleri ve belediye başkanları da bulunuyor.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sülalesi vakıfüniversitesi kurmak için kolları sıvadı. Erdoğan'ın oğlu, kızı, damadının ağabeyi, oğlunun kayınvalidesi ve kızının eltisinin kuracağı üniversite için hazırlanan yasa tasarısı meclise sunuldu.

Gazeteport'un haberine göre, üniversite, Erdoğan ailesinin de üyeleri arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından kurulacak.

Vakıfta, AKP'li vekiller ve belediye başkanları da bulunuyor.

Kurulacak olan üniversitenin adı ise "İbn-i Haldun Üniversitesi".

Üniversite, Eğitim, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk ve Siyasal Bilgiler fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri enstitülerinden oluşacak.

Meclise sunulan tasarının gerekçesinde ise 2012 yılında 1 milyon 895 bin kişinin yükseköğrenim için talepte bulunduğu, ancak 865 bin 482 öğrencinin yerleştirildiği gösterildi.

Üniversiteyi kuracak olan ve halen 12 ayrı kız yurdu işleten TÜRGEV’in yönetim kurulunda, Başkan yardımcısı olarak Bilal Erdoğan yer alıyor. Vakfın diğer genel kurul üyeleri ise, Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, damadının ağabeyi Serhat Albayrak, eniştesi Ziya İlgen, Bilal Erdoğan'ın kayınvalidesi Reyhan Uzuner, Esra Albayrak'ın eltisi Şule Albayrak, Erdoğan’ın yakın arkadaşı Ahmet Ergün ile AKP'li bazı vekiller ve belediye başkanları.

ulusalkanal.com.tr

Tertipler çöktü Gündem ''Seçimler son şansımız'' Gündem Denizli'de gezi davası Gündem Barzani petrolleri Gündem