Eylemler iptal! Gerekçe suikast tehlikesi!

Almanya'da ırkçı ve islam karşıtı gösteriler düzenleyen PEGİDA örgütü eylemleri iptal etti. Gerekçesi, Alman polisinin "eylemlere katılan bir kişinin bir organizatörü öldüreceği" uyarısı. Pegida "emniyet müdürlüğü ile anlaşarak bu adımı atmaya mecbur kaldık" şeklinde açıklama yaptı.

Abone ol

Alman polisi "somut tehlike var" dedi, ırkçı ve islam karşıtı gösteriler düzenleyen PEGİDA örgütü tüm eylemleri iptal etti.

Kendilerine "Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" adı veren Pegida örgütü yöneticilerinden Kathrin Oertel bugün Dresden'de düzenlenecek gösterinin iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, IŞİD'in eylemleri organize eden bir kişinin infaz emrini verdiği belirtildi, "devlet güvenliği ve emniyet müdürlüğü ile anlaşarak bu adımı atmaya mecbur kaldık” denildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada da Pegida gösterileriyle bağlantılı "soyut değil somut bir tehdit olduğu" belirtildi. Bazı kişilerin eylemlere katılarak bir organizatörü öldüreceği talimatı verildiği ifade edildi.

Alman haber ajansı DPA saldırı tehditlerinin İslam karşıtı Pegida hareketinin organizatörlerinden Lutz Bachmann'a yöneldiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Ağbaba'ya fezleke Gündem CHP'li vekile makul şüphe fezlekesi Gündem Davutoğlu Davos'a gidecek Gündem Evler işaretlendi Gündem