Nepal hükümeti THY uçağını bakın nasıl kurtarmaya çalıştı

Türk Hava Yollarının Nepal'de pistten çıkan uçağı neden 4 gündür kapalı olan Katmandu havalimanı sonunda ulaşıma açıldı. Kurtarma çalışmaları ise ilkel bir yöntemle sürdürülüyor. Ön tekerleri kopan uçak eski bir TIR'a bağlanarak çekilmeye çalışılıyor.

Abone ol

Türk Hava Yollarına ait uçak 4 Mart'ta inişe geçtiği sırada pistten çıkarak toprak zemine saplanmıştı. Nepal'de kurtarma çalışması yapacak gerekli teçhizat olmadığı için komşu ülke Hindistan yardım etti. Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi nakliye uçağıyla gerekli mühendis ve araçları Katmandu'ya gönderildi.

Uçağı kurtarmak için Nepal hükümeti ilginç bir yönteme başvurdu. Ön tekerleri kopan uçak eski bir TIR'a bağlandı. Uçak TIR yardımıyla saplandığı yerden çıkarılmaya çalışıldı.

Yöntem kısmen de olsa başarıya ulaştı. 4 Mart'tan bu yanada ulaşıma kapalı olan Katmandu havalimanı yeniden ulaşıma açıldı. Ancak uçak tam olarak saplandığı yerden çıkarılabilmiş değil.

ulusalkanal.com.tr

Bakan'dan tuhaf açıklama: Milletvekilleri ay sonunu zor getiriyor Gündem "4 kampta eğitim veriliyor" Gündem Erdoğan, Perinçek-Esad görüşmesini hedef aldı Gündem Ankara'da devir teslim törenleri Gündem