O isim Ombudsman mı?

Zekeriya Öz'ün Başbakan tarafından gönderildiğini öne sürdüğü iki isimden birinin, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu olduğu iddia edildi. Diğer ismin ise Balyoz davası hakimlerinden Ali Efendi Peksat olduğu öne sürüldü.

Abone ol

Bakırköy Başsavcı Vekilliği'ne atanan savcı Zekeriya Öz'ün kendisine gönderildiğini iddia ettiği iki isimden birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Ombudsman'ı olan Nihat Ömeroğlu olduğu ileri sürüldü.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, "Hakkımdaki bu iddialar Sayın Başbakan tarafından açıklanmadan önce Yüksek Yargı kökenli olan, daha önceden tanıştığım ve saygı duyduğum 2 kişi bizzat Sayın Başbakan tarafından bana gönderilmiştir." demişti.

Milliyet Gazetesi'nin haberinde Zekeriya Öz'ün görüştüğünü belirttiği yüksek yargı kökenli isimlerden birinin Kamu Başdenetçisi, yani Türkiye'nin ilk Ombudsmanı'ı olan Nihat Ömeroğlu olduğu iddia edildi.

Diğer ismin ise Balyoz davası hakimlerinden Ali Efendi Peksat olduğu öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

2000’ler Cemal Süreya'sız geldi Gündem Abdullah Gül Harbiyelilere bakın ne önerdi Gündem ''Bize komplo kuruldu'' Gündem Şükür ABD yolcusu Gündem