Aylin Nazlıaka, CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı partiden kesin olarak ihraç etti. Kurul Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka için kararı oy çokluğuyla aldı. Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Nazlıaka "Adaletli ve hakkaniyetli bir karar çıkmasını bekliyorum” açıklamasını yapmıştı.

Abone ol

Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka oy çokluğuyla partiden ihraç edildi.

Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

Kurul bugün 5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklama Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Ali Hikmet Akıllı’dan geldi.

Akıllı, Atatürk posterini duvardan indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka'nın iddialarının asılsız olduğu yönünde karara varıldığını açıkladı.

CHP tüzüğüne göre Partiden kesin olarak çıkarılan üyenin süresiz olarak parti ile ilişkisi kesilir.

Kesin çıkarma cezası alanların adları defterden ve üye kütüğünden siliniyor.

Nazlıaka disiplin kuruluna dün 2,5 saati aşan bir süreyle sözlü savunma yapmıştı.

Nazlıaka’nın savunmasında suçlamaları kabul etmediği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, Nazlıaka, “Milletvekili arkadaşlarımla siyasi bir tartışma açtım. Bu süreçte asıl suçlu olan bu tartışmayı basına sızdırandır” diye konuştu. Nazlıaka’nın partinin olayı ele alış biçimini eleştirdiği de belirtildi.

Nazlıaka’nın baskılardan sonra Atatürk posterini duvardan indiren vekil olarak işaret ettiği Necati Yılmaz yüzleşme teklifini kabul etti. Ancak Nazlıaka’nın Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile yüzleşmek istemediği belirtildi. Yılmaz ise savunmasında Nazlıaka’nın ifadelerindeki çelişkilere dikkat çekti.

Savunmasının ardından gazetecilere konuşan Nazlıaka “Adaletli ve hakkaniyetli bir karar çıkmasını bekliyorum” demişti.

NAZLIAKA'DAN İLK AÇIKLAMA

Bazı Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin önyargılı bir şekilde süreci yönettiklerini savunan Nazlıaka; ‘’Bugün partimin 7'ye karşı 8 oyla vermiş olduğu kararla yuvamdan, partimden ihraç edilmeme yönelik karardan dolayı bazı şeyleri açıklama gereği duydum. Bu gerçekten tartışmalı bir karar, CHP'den bir milletvekilinin ihracı bir oyla farkla belirlenmiştir. Ancak, bu süreçte bazı Yüksek disiplin Kurulu üyelerinin son derece önyargılı olarak süreci yönettiklerine üzülerek şahitlik ettim’’ dedi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu ambargoların kaldırılmasının ardından ilk kez İran’a gitti Gündem Rusya, Amerika ortak mı; stratejik düşman mı? Gündem İstanbul'da metroda büyük panik! Tekbir getirerek çantayı vagona attı Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Muharrem Köse'yi görevden aldı Gündem