Kremlin: Putin, Hodorkovskiy'den korkmuyor

Abone ol

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'daki bir mahkemenin iflas eden petrol şirketi Yukos'un eski sahibi Mihail Hodorkovskiy hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarmasının Devlet Başkanı Vladimir Putin'le hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Peskov, mahkemenin Hodorkovskiy hakkında verdiği kararın Putin korkularıyla hiçbir ilgisi olmadığını ve sürecin yargı organlarının kararları doğrultusunda ilerlediğini kaydetti. Kremlin Sözcüsü Peskov, Hodorkovskiy'in bu kez, önceden olduğu gibi ekonomik suçlarla değil, bir cinayetle bağlantılı olduğu şüphesiyle itham edildiğini de hatırlattı.

'RUSYA'DAKİ SİYASAL SİSTEMİ REJİM OLARAK TANIMLAYAMAZSINIZ'

Hodorkovskiy'in 'Rusya'da rejim gelecek on yıl içinde değişecek' şeklindeki açıklaması sorulduğunda da Peskov, Rusya'daki siyasal sistemi 'rejim' olarak tanımlamanın doğru olmadığını belirtip, ülkede iktidarın yalnızca seçim sonuçlarına göre değişebileceğini söyledi.

Hakkında dün çıkartılan gıyabi tutuklama kararının ardından BBC'ye bir mülakat veren Hodorkovskiy, Putin'in kendisini 'iktidarına ciddi bir tehdit' olarak gördüğünü iddia etmişti. (sputnik)

Üç ülkede yılbaşı kutlamaları yasaklandı Dünya ABD'de kötü hava 6 can aldı Dünya ABD, PKK'lı Parlak'ın sınır dışı kararını erteledi Dünya Suudi Arabistan'da büyük yangın: 25 ölü, 107 yaralı Dünya