AK Partili belediye başkanları projelerini Ulusal Kanal'a anlattı

Sensorlu lamba, bir saat ücretsiz bisiklet projesi… Akıllı Şehirler ve Belediyeler Sergisi’ne katılan AK Partili belediye başkanları Ulusal Kanal’a özel konuştu. Ankara'da yapılan ve iki gün süren sergide AK Partili başkanlar kendi şehirlerindeki başarılı projeleri anlattılar. Projelerde teknolojiye uyumlu kentler hedefi dikkat çekiyor.

Abone ol

Belediye başkanları stantlarda projelerini tanıttı.

Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi Ankara’da yapıldı. İki gün süren kongre ve sergi, Türkiye Belediyeler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlendi.

Ulusal Kanal’a konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, akıllı şehirlerin önemine değindi.

Fuarda belediye stantlarında geleceğin akıllı şehirleri görücüye çıktı. Belediye başkanları projelerini anlattı.

Gaziantep Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, kentlerindeki bisiklet uygulamasını destekliyor.

Şırnak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güler, belediyelerin birbirlerinden beslendiklerini vurguladı.

Scooterdan sensörlü lambaya kadar birçok akıllı şehir çözüm önerisi fuarda tanıtıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise güneş enerjisiyle çalışacak sensorlu lamba projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Kongre ve sergiye özel olarak davet edilenler arasında Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Hülya Yarbuz da vardı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Erol Aras son yolculuğuna uğurlandı Gündem Kılıçdaroğlu 'tek aday' demişti! Kongre süreci tartışmalı geçiyor Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler meclise sesleniyor Gündem İran'da düşürülen Ukrayna uçağıyla ilgili çarpıcı rapor! Yakup Aslan aktardı Gündem