Giresun'da askeri helikopter düştü

Türkiye, bayramda üzücü bir kazayla sarsıldı. Giresun'da karakollara ve şehit aileleri ile bayramlaşmaya giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile beraberindeki heyeti taşıyan askeri helikopter, Tohumluk köyü kırsalında düştü. Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı

Abone ol

Türkiye, Giresun'da yaşanan helikopter kazasının üzüntüsünü yaşıyor.

Giresun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter, Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında düştü. Üzücü kazada 7 kişi şehit oldu 8 kişi de yaralandı.

Helikopterde; Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru, küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ile eşi Nihal Şahin; Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ile eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek vardı.

Kaza sonrası ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi.

Başbakan kazanın olumsuz hava koşullarındna kaynakladığını açıkladı.

Kaza sırasında bölgede bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'de, kazanın hava koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaşanan kaza sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan telefonla bilgi aldı. Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada helikopterin henüz tespit edilemeyen bir nedenle düştüğü, olayda askerler, eşleri ve çocuklarından 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazadan yaralı kurtulan Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kur.Alb. Ünal Bayhan, oğlu Erdal Bayhan, kızı Işıl Bayhan ile J.Hv.Tek.Asb.Çvş. Muhammet Bebek GATA'ya sevk edildi. Tedavileri devam eden 5 yaralıdan iki çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi. Yaralı pilot Üsteğmen'in tedavisi ise Sivas'ta devam ediyor.

Bu arada helikopter pilotu Yarbay Hilmi Özer'in, kuleye arıza bildirimi yaptığı, kaza kırım sonrası patlamayı önlemek için yakıt tahliyesi yaparak can kaybının önüne geçtiği, kuleye kurtarma planı için bilgiler gönderdiği ve helallik istediği ortaya çıktı. Pilotun olabildiğince yumuşak iniş yapmak için ağaçları hamak olarak kullandığı da anlaşıldı.

Kaza sonrası Erzincan ve Malatya'dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekibin ön raporları bir ay, kesin raporu ise 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

İŞTE HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ YER

ulusalkanal.com.tr

Özel: İçtüzük artık daha kalın kırmızı çizgimiz Gündem 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen yurttaşlar plajları doldurdu Gündem Darülaceze'deki yaşlılar erkenden kalkıp ziyaretçilerini bekliyor Gündem Azim her engeli aşar... Gündem