80 bin deşifre yapılacak

Ergenekon'da kumpas iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 80 bin kaset yeniden çözümlenecek. Suçlamaların nerdeyse tamamını oluşturan kasetler deşifre edildikten ssonra tape haline getirilecek. Bu kayıtlar, Ergenekon iddianamesindeki tapelerle karşılaştırılacak.

Abone ol

Ergenekon Davasında kumpas iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ergenekon Davası'nın neredeyse tamamını oluşturan 80 bin dinleme kaseti yeniden çözümlenecek.

Yeni deşifreler ise önce tape haline getirilecek, sonra da iddianamede var olan tapelerle karşılaştırılacak.

Soruşturma, Ergenekon Davası'ndan yargılananların hak ihlallerini anlattıkları dilekçeleri sayesinde hızlandı. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne verilen dilekçe sayısı 10'u aştı. Dilekçeler bir bir işleme alınmaya başlandı.

Yeniden deşifre kararının arkasında da bu dilekçelerin olduğu öğrenildi. Süreç bu şekilde giderse Ergenekon kumpası ile hedef alınanların bu kez hak mağduru olarak tekrar ifadelerinin alınabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

''Sinyal almamız gerekiyor'' Gündem Meclis Başkanı: Herkes her istediğini yapamaz Gündem Yeni parti girişimi Gündem Davutoğlu'ndan Karargah ziyareti Gündem