Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye, Diyarbakır ve Bingöl'de vatan uğrana şehit olan 5 kahraman evladını son yolculuğuna uğurladı bugün. Binlerce yurttaşın katıldığı törenlerde PKK lanetlendi, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Abone ol

Diyarbakır ve Bingöl'de PKK'lı teröristlerin uzun namlulu ve mayınlı saldırısında şehit olan 5 asker memleketlerinde toprağa verildi.

4 ay önce Diyarbakır'da çatışmada yaralanan ve hava değişimi için Denizli'ye gelen Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç 15 gün önce dönmüştü birliğine.

Lice'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Bilgiç, 2 hafta önce geldiği babaevine bu kez Türk Bayrağına sarılı naaşı geldi.

Şehit Bilgiç Pamukkale'de kılınan canaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan bir buçuk ay önce evlenmişti. 7 ay önce göreve başlayan şehit Alkan, Sivas'ta defnedildi.

Aynı saldırılarda şehit olan Uzman Onbaşılar, Mustafa Eser İzmir'de Uğur Kartal ise memleketi Kahramanmaraş'ta ebediyete uğurlandı.

Şehit Astsubay Ender Fatih Yılmaz naaşının ise, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak tören ile memleketine uğurlanacağı kaydedildi.

Bingöl'deki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye için memleketi Afyon'da tören düzenlendi.

10 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit Üye Asri Mezarlığındaki Hava Şehitliğinde toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr

Amiral Soner Polat: TSK'dan ABD-İsrail Koridoru'na balyoz! Gündem Fırat Kalkanı harekatının ayrıntıları netleşti Gündem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığı'nın o sınavları için düğmeye bastı Gündem Kılıçdaroğlu: Ordumuz Cerablus’a girdi, sonuna kadar arkasındayız Gündem