CHP'de 4 büyükşehir adayı daha açıklandı

CHP Merkez Yürütme Kurulu, yaklaşık 100 belediye başkan adayı için daha Parti Meclisi'nden onay aldı. Buna göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Bursa’da, eski milletvekili Vahap Seçer ise Mersin’de aday gösterildi. CHP, Bursa’da İyi Parti ile işbirliği yapacak. İşbirliği anlaşması dışında kalan Mersin'de ise CHP adayına HDP’nin destek vermesi bekleniyor.

Abone ol

CHP, yaklaşık 100 belediye başkan adayını daha belirledi. Listede dört de büyükşehir belediye başkan adayı da var.

Sabah saatlerinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu, yerel seçimlerde aday gösterilmesi beklenen kişilerin listesini, Parti Meclisi'nin onayına sundu.

Saat 14’te başlayan Parti Meclisi toplantısında, Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van Büyükşehir Belediyesi adayları da kesinleştirildi.

Buna göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Bursa’da, eski milletvekili Vahap Seçer ise Mersin’de aday gösterildi.

CHP, Bursa’da İyi Parti ile birlikte seçimlere girecek. Ancak Mersin'de CHP ile İyi Parti işbirliği yapmama kararı aldı. Bu kapsamda da CHP, Mersin adayı Seçer’e HDP’nin destek vermesini bekliyor.

Ana muhalefet partisi, Kahramanmaraş'ta milletvekili Ali Öztunç'u, Van'da ise Nurettin Beyaz'ı aday yaptı.

CHP bugüne kadar, 12'si büyükşehir 24'ü de il belediye başkan adayı olmak üzere, 4 ayrı PM toplantısında 531 kişiyi kamuoyuna açıklamıştı.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli, parti teşkilatına yerel seçimlere ilişkin bir genelge gönderdi.

Yerel seçimlere 30 büyükşehirde ittifak yapılacağını hatırlatan Bahçeli, bu bölgelerde AKP ile ortak çalışma yapılması talimatını verdi.

Partilileri uyaran Bahçeli, “Cumhur İttifakı'nın saygınlığını zedeleyecek her türlü söz ve davranıştan kaçınılacaktır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Gelen tutuklandı Gündem AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı (İstanbul'da hava nasıl olacak?) Gündem Bahçeli'den parti teşkilatlarına 'seçim genelgesi' Gündem Dışişleri'nden Pompeo'nun sözlerine tepki Gündem