Haliçport toplantısına protesto!

Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı 558 yıllık Haliç Tersaneleri'ni yok edecek Haliç Port projesinin, Çevre Etki ve Değerlendirme toplantısı protesto edildi. Yarım saat süren tartışmalar sırasında zor anlar yaşayan ÇED heyeti, toplantının yapıldığı salonu terketmek zorunda kaldı.

Abone ol

558 yıllık tarihi Haliç Tersahaneleri'ni yok edecek Haliç Port projesinin Çevre Etki ve Değerlendirme toplantısı protesto edildi.

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve günümüze kadar gelen Haliç Tersaheneleri'nin yerle bir edecek projenin ihalesi iki yıl önce yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen işadamı Fettah Tamince tarafından ihalesi alınan projenin Çevre Etki ve Değerlendirme toplantısı 2 yıl aradan sonra Haliç Kongre Merkezi'nde yapılmak istendi.

Toplantı öncesi Haliç Dayanışması adına söz alan Avukat Can Atalay, arazi kullanım kararları belli olmadan toplantının yapılamacağını söyledi.

Bu sırada salonda 'İstanbul Haliçsiz, Haliç Tersanesiz olmaz' yazılı pankart açan Haliç Dayanışması üyeleri toplantı heyetini protesto etti.

Grup toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi. Ancak toplantı heyeti tutanak tutmadı. Bunun üzerine tartışma karşılıklı olarak yarım saat devam etti.

Tartışmalar sırasında zor anlar yaşayan heyet, toplantının yapıldığı salonu terketmek zorunda kaldı.

Heyetin salondan ayrılmasının ardından, Haliç Dayanışması üyeleri Kongre Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Haber: Gökhan ÇELİK

Kamera: Şengül DERİN

ulusalkanal.com.tr

Yunus Soner: Uçak, Suriye ve Türkiye’yi bölmek için düşürüldü Gündem "Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayı provokasyon olarak görülüyor" Gündem Amiral Soner Polat’tan Russia Today'a önemli açıklamalar Gündem Savcı Fikret Seçen Hollanda'ya kaçmış Gündem