Yunanistan'da Türkiye çatlağı

Yunanistan iç siyaseti Atina-Ankara gerilimi ile çalkalanıyor. Atina'da Türkiye karşıtlığı, bütüncül değil. Ülkede siyasilerden uzmanlara kadar, Türkiye karşıtlığna tepki gösteren pek çok isim var. Önceki dönemde Başbakanlık görevi yapan Çipras'tan, mevcut milletvekili Liana Kanelli'ye kadar aklı başında Yunanlılar, gerilimin Yunanistan'ın çıkarlarına hizmet etmediğini vurguluyor.

Abone ol

Sahada ve diplomaside arkasına ABD ve İsrail'i alarak Yunanistan'ı uçuruma sürükleyen Atina yönetimine tepkiler çığ gibi. Mevcut yönetimin Türkiye karşıtlığı, ülkede cepheleşme yarattı.

Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasına ilk tepki eski Başbakan Aleksis Çipras'tan gelmişti. Çipras, anlaşmanın Yunanistan için "tehdit" olduğunu söyledi.

Yine SYRIZA hükümeti döneminde ekonomi bakanı olan Efklidis Tsakalotos, Türkiye'yi dışlama politikasının yanlış olduğu görüşünde. Yunanistan'ın mantık çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen eski bakan, Yunanistan'ın Meis üzerinden öne sürdüğü hukuksuz tezlere de tepkili.

Mevcut hamlelerden rahatsız olan bir diğer isim de Eski Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas. Kocyas, Yunanistan'ın "Doğu Akdeniz ve Ege'deki her şey bizimdir" anlayışının problemin ana nedenlerinden olduğuna dikkat çekiyor.

Yine eski Dışişleri Bakanlarından Yorgos Katrougalos da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklarını olduğunu söyleyerek, aşırı milliyetçilerin tepkisini alan isimlerden biri.

Ülkede tanınan bir isim olan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Panayiotis Ioakimides ise Yunanistan'ın büyük hata yaptığını söylüyor...

Son çıkış ise Yunanistan’da Komunist Partisi Milletvekili Liana Kanelli'den geldi. Kanelli, Türkiye'nin bölgesel bir süper güç olduğunu söyledi.

Kanelli, Yunanistan'ın Fransa'ya güvenmekle hata yaptığını da vurguladı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 4 yıldaki askeri harekatlarımızı iyi incelemelerini tavsiye ediyorum Gündem Bahçeli ''erken seçim yok'' dedi Gündem Vatan Partisi'nden Ahmet Kekeç’e Yanıt Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ABD iddialaşırsa o adalar da Türkiye'ye geçer Gündem