IŞİD'den açıklama: Türkleri iade edeceğiz çünkü...

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu işgal eden ve 80 Türk'ü rehin alan IŞİD'den açıklama geldi. IŞİD komutanı, konsoloslukta rehin alınan Türkler için "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni" dedi.

Abone ol

Irak'ta Musul Başkonsolosu, konsolosluk çalışanları ve TIR şoförleri dahil 80 Türk'ü rehin alan Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünden açıklama geldi. Teröristler Türk rehineleri Sünni oldukları için salacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan Türklerden sorumlu olduğu belirtilen İŞİD komutanı "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından" diye konuştu.

Rudaw Televizyonu'na konuşan İŞİD komutanı, Türk Başkonsolosunun Öztürk Yılmaz'ın valilikte, konsolosluk personelinin ise başka bir yerde tutulduğunu açıkladı. IŞİD komutanı, hedeflerinin Irak'ın merkezi Şii hükümeti olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, TIR şoförlerini serbest bıraktı ama... Gündem Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanı kendisini istifaya götüren süreci anlattı Gündem Özel oturum iptal Gündem Erdoğan'a gensoru önergesini geri çekti Gündem