Putin: Rusya'nın kimseyle savaşa girmeye niyeti yok

5 Mart'ta yapılması beklenen Moskova zirvesi öncesinde Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, liderler zirvesinde masaya Soçi mutabakatına bağlılıkla oturacaklarını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in yayınlanan röportajında ise "Rusya'nın savaş hazırlığı içinde olmadığı" vurgulandı.

Abone ol

Tüm gözler 5 Mart Perşembe günü yapılacak liderler zirvesinde. Moskova'daki zirve için hazırlık yapan Rusya, siyasi çözüm istiyor.

Zirve öncesi Kremlin'de Soçi vurgusu yapıldı. Rus basının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov. Sözcü, gazetecilerin kışkırtıcı savaş sorularına karşı diplomasi masasına işaret etti.

Rusya, İdlib'de Soçi mutabakatına bağlık kaldığını vurguluyor.

Öte yandan Rus Haber Ajansı TASS, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan röportaj serisinden yeni bir bölüm yayınladı.

"Vladimir Putin'e 20 soru" başlığı altında kesitler halinde yayınlanan röpotaj Putin'in çarpıcı bir bölümm servis edildi.

İdlib'de tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde yapılan röportajda sunucu, kime karşı savaş hazırlığı yapıldığına ilişkin bir soru yöneltti Putin'e.

Putin, "Kimse ile savaşmak istemiyoruz. Savunma konusunda şeffaf çalışacağız. Kimsenin aklına savaş fikrinin gelmemesi için de gerekli şartları oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Putin'in soruya yanıtı böyle oldu. Tarafları bu fikirden uzak tutmak için çabaladıklarını söyledi, stratejik alandaki dengenin korunması gerektiğinin altını çizdi.

İdlib'de saha da yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Putin, ABD'nin bölgedeki varlığına dikkat çekti.

ABD ile Rusya arasında 2010'da imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın da yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Dünyada Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 89 bini aştı Dünya ABD Savunma Bakanı Esper'in paylaşımında dikkat çeken "Türk general" detayı Dünya İsrail'de koronavirüs vakası 10'a yükseldi Dünya İsrailli seçmenler bir yıl içinde üçüncü kez sandık başında Dünya