Burdur'da 'Anayasa değişikliğine hayır' eylemi

Burdur'da CHP, başkanlık sistemi değişikliğine, kırmızı kart gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen CHP'liler, egemenliğin halktan alınarak, tek adama verilmesine geçit vermeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Türkiye, başkanlık dayatmasına karşı çıkıyor. Her gün farklı bir illden Başkanlık öneren Anayasa değişikliğine 'hayır' sesleri yükseliyor.

Burdur'da CHP üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda başkanlık sistemini öneren 'Anayasa değişikliğine hayır' eylemi yaptı.

İl Başkanı Barış Ayten, milletvekillerine seslendi.

"Milletten aldığınız yetki ve vekalete ihanet ederek, egemenliği tek adama teslim etmeyiniz. Devletimizin ve milletimizin değerlerini ve birikimlerini yok sayacak bu adımlardan vazgeçiniz. Aksi takdirde referandum sürecini ortaya getiren ortaklar olarak, ne şanlı tarihimize ne de asil milletimize bu ihanetin hesabını veremezsiniz."

Barış Ayten, egemenliğin halktan alınmasına geçit vermeyeceklerini söyledi.

"Gücünü tarihinden, cesaretini Mustafa kemal'den alan bizler, egemenliğin halktan alınıp saraya teslim edilmesine izin vermeyeceğiz."

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in de katılarak desteklediği eylemde, tüm yurttaşlar başkanlığa karşı birlik olamaya çağırıldı.

HABER-KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

ulusalkanal.com.tr

Türkiye-Gürcistan sınır bölgesinde 4,3 büyüklüğünde deprem Gündem İstanbul haberleri - 15 Temmuz Köprüsü’nde trafik akışı normale döndü Gündem FETÖ soruşturması 2 asker gözaltına alındı Gündem MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: İstifa edeceğimi söyledim Bahçeli etmememi söyledi Gündem