Öncü Gençlik 1. Olağanüstü Genel Kurultayı başladı

Öncü Gençlik Olağanüstü Genel Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu’nda başladı. Kurultayın açılış konuşmasını, 10.Dönem Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu yaptı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da kurultay başlangıcında gençlere seslendi.

Abone ol

Öncü Gençlik Olağanüstü Genel Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu’nda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce gencin katılımıyla başladı. Kurultaya, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımları Mehmet Bedri Gültekin, Prof. Dr. Tülin Oygür, Prof. Dr. Ercan Enç ve Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Oktay Yıldırım başta olmak üzere birçok parti yöneticisi de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan olağanüstü kurultayın açılış konuşmasını önceki dönem genel sekreterlik görevini yürüten Uğurcan Yardımoğlu yaptı. Kurultayın divan başkanlığına ise Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz seçildi.

Açılış konuşmasını yapan Yardımoğlu, “Bugün burada kriz döneminde yapılan tarihsel bir kurultayda bir araya geldik. Bu kurultay önemli görevleri başaracak, vatanımız bütünlüğü ve milletimizin birliği için esaslı bir adım atacaktır” dedi.

“GELECEĞİMİZ TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN OLSUN”

Kurultayda, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da konuşma yaptı. Reyhan,“Bu parti hep Öncü Gençlik’ti. Öncü Gençlik 1994 yılında resmi olarak kuruldu ancak Genel Başkanımız Doğu Perinçek partimizi kurduğunda henüz 27 yaşındaydı. Dolayısıyla partimiz hep genç bir partiydi. Öncü Gençlik gelecekle partiyi buluşturan bir okuldur. Hepimiz bu okulun mezunuyuz. Partimiz, 2010 yılından itibaren büyük bir gençleşme atağı içerisine girmiş bulunmakta. Şimdi bu kurultayda bunu bir adım daha öteye taşıyoruz ” dedi. Kaderimizi Türk milletinin kaderiyle ve partiyle birleştirmede kararlılık vurgusu yapan Reyhan, bütün gençleri partide görev almaya davet etti.

TEBRİK MESAJLARI YAĞDI

Kurultayda, siyasi parti ve kitle örgütlerinden gelen tebrik mesajları da okundu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kurultaya gönderdiği tebrik mesajında “Vatan Partisi’nin yarınlarını emanet edeceğimiz Bir Öncü Gençliğimiz olduğunu görmek, bize eşsiz mutluluk veriyor. Sizler, yarın Türkiye’mizi yöneteceksiniz. Bilimin rehberliğinde, zorlukların üzerine cesaretle giden Öncü Gençliğimize olağanüstü başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Kurultaya; Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyüp Selahattin Karakaş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar da tebrik mesajlarını iletti.

Kurultay, rapor sunumları ve genel yönetim kurulu üyelerinin konuşmalarıyla devam edecek.

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK’TEN ÖNCÜ GENÇLİK GENEL KURULTAYI’NA MESAJ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Öncü Gençlik 1. Olağanüstü Genel Kurultayı’na kutlama mesajı gönderdi.

Perinçek'in mesaj şöyle;

Vatan Partisi Öncü Gençlik

Olağanüstü Genel Kurultayı Başkanlığına,

Değerli Başkan,

Değerli Arkadaşlar,

Kurultayımız tarihsel bir eşikte toplanmaktadır.

Koşullar olağanüstüdür ve Kurultayımız da olağanüstüdür.

Biz Vatan Partisi’yiz.

Zorlukları severiz.

Zorlukları devrimle çözmek, bizim programımızın özüdür ve başta gelen görev tarifimizdir.

Türkiye, bugün dünyada emperyalizme karşı mücadelenin ve devrimlerin en ön cephesindedir.

Türkiye’nin Vatan Savaşı ve Üretim Devrimi, Batı Asya’nın ve dünyanın ufuklarını açan süreçleri ateşleyecektir. Bu açıdan görevimiz dünya ölçeğindedir ve yedi iklimin gözleri üzerimizdedir.

Öncü Gençliğimiz,

-Türkiye’nin Millî Demokratik Devrim tarihinin en güçlü gençlik örgütlenmesidir.

- Milletine bağlılık duyguları en güçlü, devrimci fedakârlık ruhu en sağlam gençlik örgütlenmesidir.

- Kurmay nitelikleri en yüksek, en örgütlü, en disiplinli gençlik örgütlenmesidir.

Öncü Gençlik, Padişahların tahtlarını deviren, saltanatlara son veren, ülkemize hürriyet ve istiklâl getiren, “Tam bağımsız gerçekten demokratik Türkiye” için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Genç Türk geleneğinin biricik temsilcisidir.

Öncü Gençliğin bu üstün nitelikleri, Partimize ve halkımıza umut veriyor.

Vatan Partisi olarak, Büyük Devrimci Atatürk’ün önderlik ettiği Millî Demokratik Devrimimizi tamamlama mücadelesinde Öncü Gençliğimize güveniyoruz. Yine biliyoruz ki, Öncü Gençliğimiz sömürünün ve zulmün olmadığı bir Türkiye ve insanlık davasına bağlıdır.

Olağanüstü Kurultayımız, önümüzdeki devrimci görevleri başarmak için en doğru kararları alacak, Öncü Gençlik’in önderlik yeteneğini güçlendirecek, Partimiz yönetimine tarihsel katkılarda bulunacaktır.

Vatan Partisi’nin yarınlarını emanet edeceğimiz Bir Öncü Gençliğimiz olduğunu görmek, bize eşsiz mutluluk veriyor.

Değerli Arkadaşlarım,

Sizler, yarın Türkiyemizi yöneteceksiniz. Her işimizin, her eylemimizin ölçüsü bu olacaktır. Görevlerimizi bu bilinçle yerine getireceğiz. Milletimiz ve insanlık, bizlerden bunu bekliyor.

Bilimin rehberliğinde, zorlukların üzerine cesaretle giden Öncü Gençliğimize olağanüstü başarılar dilerim.

Kurultayımızı devrimci duygularla selamlıyorum.

Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı

Adalet Bakanı'ndan açıklama Gündem Yurt genelinde PKK'ya operasyonlar sürüyor Gündem İstanbul'da polis ile astsubay arasında silahlı kavga! Ölü ve yaralılar var Gündem 8 ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı var Gündem