ABD'den Suriye hamlesi

Amerika yönetimi, sonbaharda Suriye için bir “uluslararası konferans” toplanmasını istiyor. ABD, Esad yönetimi, muhalif gruplar ve BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerle ile Suriye’ye komşu ve bölge ülkelerinin katılmasının düşünüldüğü konferans için koşulları belirlemeye çalışıyor.

Abone ol

Amerika, Suriye için bir “uluslararası konferans” toplamaya hazırlanıyor. Aydınlık Gazetesi, Suriye konusunda Batılı ülkelerin ve Rusya’nın yürütmekte olduğu diplomasinin ayrıntılarına yazdı.

Eğit-Donat için düğmeye basan ABD yönetimi, sonbaharda Suriye için bir “uluslararası konferans” toplanmasını istiyor. ABD yönetimi konferansta Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a karşı denge oluşturmak için, Eğit-Donat ile muhalif grupların sahadaki görünürlüğünü arttırmaya çalışıyor.

ABD’nin üzerinde çalıştığı formülün Rusya ile varılmış uzlaşının zemininde ve Esad’ın dışlanmayacağı bir şekilde olacağı öngörülüyor. Konferansta siyasi ve idari mekanizmaların belirlenmesi beklenirken, aynı şekilde sığınmacıların durumu, Suriye’nin yeniden imarı ve terörle mücadele konuları da gündeme getirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Dünya’nın en mutlu anneleri Norveç’te Dünya Akdeniz'de bir facia daha! Dünya Bankalar hükümeti uyardı Dünya Anlaşma imzalandı! Fransa'dan 24 jet alacaklar Dünya